Home » Biertap Reiniging

Biertap reiniging

 

Bier is niet alleen een emotioneel product dat vele tongen los maakt, maar ook een natuurlijk, natuurzuiver en ambachtelijk product. De combinatie van suikers, water en gisten zorgen voor een perfecte microbiologische voedingsbodem, een feestmaal voor bacterien, wilde gisten en andere infecties. Het reinigen en ontsmetten van biertapinstallaties is van wezenlijk belang voor het tappen van bier met een goede kwaliteit. De leiding van het fust naar de tap wordt in de meeste gevallen gekoeld. Desondanks kan er zich makkelijk een biofilm vormen. Deze biofilm kan verder aangroeien en voor kwaliteitsverlies zorgen, met name voor wat betreft de smaak en geur van het bier. Gezien de HACCP eisen van tegenwoordig is een goede controle, en waarneming van groot belang.

Voor normaal gebruik dient de bierleiding en tapinstallatie elke maand gereinigd te worden. Twee keer per maand zou zelfs beter zijn. 
 
Duitse bieren worden gebrouwen volgens het "Reinheitsgebot" en zijn daardoor gevoeliger voor infecties.
 
Als uw bier teveel of te weinig schuim heeft betekend dit in de meeste gevallen dat uw installatie verontreinigd is! Het is dus van wezenlijk belang dat uw installatie goed schoon is en vrij van infecties.
 
Deze service bieden wij met name voor de horeca, restaurants, café’s, bars, clubs, sportverenigingen, kantine’s en andere uitgaansgelegenheden. Vanzelfsprekend worden ook onze eigen biertapinstallaties maandelijks gereinigd door ons eigen personeel.

Het verschil: